Skip to main content

Lediga tjänster

Jobba hos Sweden Timber

Sweden Timber har en stor verksamhet med många olika arbetsområden. Vi är ett härligt team i flera olika delar av Sverige; Malmbäck, Hjortkvarn, Skillingaryd och Mora.

Har vi ingen ledig tjänst ute nu som passar dig, så söker vi alltid nya kompetenta medarbetare. Skicka in en spontanansökan till work@swedentimber.se. Märk mailet med orten du söker jobb på i ämnesfältet.

Sök ditt nästa jobb hos oss!

Här finns vi

Våra anläggningar finns i Mora, Hjortkvarn, Skillingaryd och Malmbäck. Vi har även ett säljbolag i Holland.

Träffa Alexander

Vad jobbar du med?
Jag truckförare på Sweden Timber Skillingaryd.

Jag började jobba i Skillingaryd för två år sedan. Först var jag inne på hyvleriet. Där jag fick lära mig om produkterna, produktionen och ställa maskiner.

Efter ett tag fick jag testa på att köra truck också. Jag började med att plocka fram paket som skulle lastas ut till kunder och sen började jag köra åt produktionen och nu kör jag oftast truck på heltid. Jag tycker det är roligast! Men jag hoppar in på hyvleriet och hjälper till när det behövs.

Hade du jobbat med något liknande innan?
Nej, jag hade ingen erfarenhet alls av trä och träindustri sen tidigare. Jag har fått lära mig allt från grunden. Först kändes det som om jag inte förstod någonting men Andreas, Kenneth och övriga som jobbar här har lärt mig under tiden så nu känns det som jag klarar av det. 

Vad är det roligaste med jobbet?
Det är just att det är varierande arbetsuppgifter, att man får byta och hjälpa till där det behövs. Det kan vara lite stressigt ibland men det är roligt nästan varje dag!!

Vad tycker du om att jobba på Sweden Timber?
Det är det bästa jobbet jag har haft och alla är jättesnälla och bryr sig om varandra.

Träffa Ismet

Vad jobbar du med?
Jag är hyveloperatör på Sweden Timber Malmbäck

Jag började i Malmbäck redan 2007 när nya hyvellinjen byggdes. De första månaderna jobbade jag mest på utmatningen av hyvleriet med paketering, plastning och specar. Men ganska snabbt fick jag börja lära mig att ställa och mata hyveln.  

Idag är det det jag gör mest, ställer och matar hyveln med virke. Jag kollar också kvaliteten och ser till att produkterna blir som de ska. Det är väldigt viktigt! Och att vi håller en hög produktionstakt.

Vad får dig att utvecklas?
Jag vill hela tiden bli bättre på mitt jobb, snabbare på att ställa hyveln, minska spill och få produktionen att flyta så snabbt och bra som möjligt. Nu tar det bara en till två bitar innan jag får till rätt inställningar!

Det är också utmanande att lära upp nya kollegor. Man måste anpassa sig efter hur olika personer lär sig samtidigt som man vill se till att hålla uppe produktionstakten.

Det är viktigt att man har 100% fokus på jobbet när man är här för att nå ett bra resultat! 

Vad är det bästa med att jobba på Sweden Timber ? 
Kollegorna, både chefer och andra jobbarkompisar. Känns som det är lätt att ha en bra relation med alla. Vi är alla i samma lag och det känns som alla lyssnar.  Jag är väldigt nöjd med mitt jobb och Sweden Timber.

Kontakta oss

Kontakta oss för frågor eller om du vill göra en beställning!

    Sweden Timber

    Sweden Timber producerar och säljer högkvalitativa trävaror till byggindustri och trävaruhandel över hela världen. Våra produkter tillverkas av råvara från ansvarsfullt brukade skogar i Sverige.

    © Copyright Sweden Timber